Top

Grapat speelgoed

Grapat Houten speelgoed bij Felicia's Choice

Over Grapat speelgoed


Grapat is een Spaans merk dat ontstaan is uit een behoefte voor speelgoed met een open-end. Grapat is een klein familiebedrijf die zich inmiddels gevestigd heeft op het platteland. Ze zagen de behoefte en noodzaak die kinderen hebben om te spelen. Het belang van spel zonder regels waarbij alles goed is. Vrij spel, losse delen, open en ongestructureerd materiaal, waarmee alledaagse dingen verwerkt kunnen worden. Het materiaal veranderd in wat zij besluiten.

Grapat maakt prachtig houten speelgoed zonder instructies, speelgoed met een open-end. Ze staan voor vrij spel zonder tijdslimiet waarbij de motivatie ontstaat voor het leren en ontdekken. Houten speelgoed dat motiveert, uitnodigend is en stimuleert tot creativiteit en een fantasierijk spel!

Kleurstoffen uit de natuur

De producten zijn zelfgemaakt en met de hand beschilderd. Grapat speelgoed werkt met kleuren uit de natuur die aansluit bij de seizoenen, de veranderingen van het klimaat, het zonlicht. Kleur verbindt met emoties.
De kleurstoffen die gebruikt worden om te verven zijn op waterbasis en niet giftig. Ze voldoen aan de Europese veiligheidsvoorschriften van speelgoed EN / 71-3: 2014 + A1: 2014 / 2013. Door het werken met kleurstoffen is het mogelijk om contact te houden met het hout. De kleurstof trekt diep in het hout en zal niet gaan bladeren. Wel is het mogelijk dat na contact met speeksel wat kleur verlies optreed. Dit is geen probleem want de kleurstoffen zijn veilig en niet giftig!

Het houten speelgoed wordt afgewerkt met wassen en oliën van plantaardige oorsprong. De oliën kunnen een sterke aroma hebben, maar deze gaat verloren met een aantal dagen.

De werkplaats ligt op het platteland dicht bij de natuur, hierdoor kunnen sommige kleuren en tonen variaties hebben. Afhankelijk van de vochtigheid en de wind kan de kleurstof anders in het hout impregneren.

Duurzaam hout

Het hout dat Grapat speelgoed gebruikt komt uit duurzaam bosbeheer. Grapat speelgoed gebruikt beuken en berken hout. Hout is de bron dat Grapat dagelijks inspireert. Het is robuust, zacht en hard, het is warm,  het geluid is goed en het ruikt goed.

Bijna alle medewerkers komen uit de nabij gelegen omgeving, bij Grapat geloven ze dat je moet zorgen voor de lokale omgeving. Betrokken zijn bij het proces en geven om de mensen. Zorgen voor de mensen met geduld.
Grapat bakjes, eikeltjes en pincet
Nieuw
Grapat weekkalender
Nieuw

Grapat weekkalender

€ 39,60
Grapat jaarkalender Nederlands
Nieuw
Grapat bakjes, knikkers en pincet
Nieuw
Grapat bakjes met ballen
Nieuw

Grapat bakjes met ballen

€ 43,10
Grapat Houten spoelen
Nieuw

Grapat Houten spoelen

€ 27,70
Grapat Nins, ringen en munten
Nieuw
Grapat Nins, bakjes en munten
Nieuw