Keuzes maken

12-9-2017 – door Patricia Rietveld

Na de geboorte van onze oudste begon mijn zoektocht in het ouderschap. Ik kwam er al snel achter dat ik vaak anders dacht over het opvoeden dat de meeste andere ouders. Over borstvoeding, niet (alleen) laten huilen, dat soort dingen. Gelukkig ontdekte ik na een paar maanden dat wij hier niet alleen in stonden, er waren nog veel meer ouders die waarde hechten aan deze manier van op voeden. Wat vond ik dat fijn! Ik was niet raar, ik dacht er gewoon anders over, net als deze ouders. We vonden steeds meer onze weg in het natuurlijk ouderschap, wat bij ons past halen we eruit, net als bij het onvoorwaardelijk ouderschap. Verder voeden wij onze kinderen op met wat voor ons goed voelt en of dat dan een naam heeft, ach wat maakt het uit.

Keuze voor mijn kinderen

Gastouderopvang

Het opvoeden van onze kinderen combineerde ik met de gastouderopvang en over de week verspreid kwamen er gemiddeld 6 tot 8 gastkinderen bij ons spelen. Ontzettend gezellig en onze oudste speelde graag met de kinderen. Voor mij was dit een fijn manier van werken, thuis zijn voor onze eigen kinderen en daarnaast ook zorgen voor een inkomen.

Tweestrijd

Toch wilde ik uiteindelijk stoppen met de gastouderopvang. Ik wilde niet stoppen omdat het niet gezellig en leuk was met alle kinderen, maar na de geboorte van de jongste raakte ik steeds meer in tweestrijd met mijzelf. Ik wilde er 100% voor mijn kinderen zijn, maar ook voor de gastkindjes en dat ging steeds meer botsen. Er moest iets veranderen en hierdoor besloten om te stoppen met de opvang.

Knopen door hakken

De knoop door hakken om te stoppen was ontzettend moeilijk. Buiten de deur werken zag ik niet als een oplossing want ik wilde bij de kinderen blijven, maar wat dan wel. Na lang nadenken en uitzoeken besloten om een webshop te starten en dan wel met producten die veilig en duurzaam zijn voor mens en milieu, gericht op baby’s en kinderen. Dit past bij mij en ons gezin en het aanbod in de fysieke winkels is er bijna niet en online minimaal.

Blij met mijn keuze

Ondanks dat de gastkinderen nog regelmatig gemist worden met name door de oudste, ben ik nog steeds blij met mijn keuze! Een webshop is ontzettend veel en hard werken, maar ik kan nu mijn tijd anders indelen. 

Liefs Patricia

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.feliciaschoice.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 119 reviews.
Cart
Your cart is currently empty.