Afvalvermindering tips

Wil jij graag je afval verminderen? Ja! Dat kan dan nu heel eenvoudig met onze tips voor afvalvermindering!

Afvalvermindering tips voor een kleinere afvalberg

Dat onze afvalberg steeds groter wordt en dat zwerfafval een steeds groter probleem wordt, is nu wel overduidelijk. Vooral plastic is een boosdoener en dan met name de zogeheten Single-Use plastics, dit is plastic voor eenmalig gebruik. Denk aan drinkflesjes, boterhamzakjes, luiers, plastic tasjes, wegwerp bekers enzovoorts. Wist je dat we van al dat plastic wat we dagelijks consumeren veelal binnen 20 minuten in de afvalbak beland of nog erger op straat en in de oceaan. Hoog tijd om zelf stappen te ondernemen! Lees hier al onze tips met betrekking tot afvalvermindering.

Humble brush een vervanger van de plastic tandenborstel

Afvalvermindering in stapjes

Stapje voor stapje kan ook jij deze berg doen verminderen! Bedenk dat alle kleine beetjes helpen en dat je echt niet alles in een keer kan doen. Mag natuurlijk wel, maar het feit dat je bewust bent van het probleem en dat je hier een bijdragen aan levert is natuurlijk al heel fijn!

Besef

Het besef hebben en je realiseren wat voor impact jouw afval heeft op het milieu en de dieren, is een allereerste stap naar verandering. Lees je in en kijk kritisch naar producten die je dagelijks gebruikt en jouw aandeel hierin. Heb je deze producten echt nodig? Zijn er alternatieven?

Wat kan anders

Bedenk en bekijk waar je een aanpassing zou kunnen doen. Wat zou jij zelf anders willen doen om die afvalberg te doen verminderen. Wat is op dit moment haalbaar om mee te beginnen. Het hoeft echt niet allemaal in een keer, al zou dat natuurlijk wel mooi zijn! 


Durf en lef  

Durf tegen de stroom in te gaan en heb het lef om het anders te doen! Zeg bijvoorbeeld nee tegen dat plastic rietje in je drankje of neem je eigen koffiebeker mee naar Starbucks! Zomaar wat voorbeelden waar je toch een beetje lef voor nodig hebt!

Voorbereid op pad

Bereid je voor als je op pad gaat, zeker met kinderen! Kinderen hebben namelijk vaak altijd en overal honger en dorst en dat op de gekste tijdstippen! Neem je eigen drinken mee en wat te eten. Zo voorkom je dat je in de verleiding komt om wat te kopen. Tegenwoordig kan je bijna overal je drinkfles weer makkelijk bijvullen met water!

Afval verminderen met de Klean Kanteen fles - Felicia's Choice
Afval verminderen met de Klean Kanteen fles – Felicia’s Choice

Kleding

Veel kleding is gemaakt van plastic! Polyester, fleece, nylon en polyamide zijn allemaal plastics waar onze kleding van gemaakt is. Tijdens het wassen verdwijnen miljoenen plasticvezels zo het afval water in. Wees je hier bewust van en kijk of je kan kiezen voor kleding van natuurlijke materialen zoals bio katoen of wol. Liefst natuurlijk met het GOTS keurmerk. Of ga voor tweedehandskleding!

Boodschappen

Als je boodschappen gaat doen kijk dan of je een voordeel verpakking kunt kopen of koop in bulk. Je hebt tegenwoordig ook verpakkingsvrije winkels! Vermijd het gebruik van plastic tasje en papieren zakjes. Doe boodschappen op de markt of ga naar de boer toe en haal daar verse producten en neem je eigen tassen, zakjes en potten mee.

Afvalvermindering tip - fruit en groentezak van Ecodis - Felicia's Choice
Afvalvermindering tip – fruit en groentezak van Ecodis – Felicia’s Choice

Alternatieven

Er zijn steeds meer alternatieven te koop om zo je afval te verminderen.
Felicia’s Choice heeft en krijgt steeds producten die hierbij helpen!

Afvalvermindering begint bij je zelf!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.feliciaschoice.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 119 reviews.
Cart
Your cart is currently empty.